Flytta är lika med flytthjälp

Posted by on


Oavsett om du ska flytta hemifrån för första gången eller flytta från en bostad till en annan, behöver du flytthjälp från en flyttfirma. Det är helt omöjligt att bära möbler och andra tunga saker själv, hur lite du än har. En soffa kan du till exempelvis inte bära själv nedför en trappa utan hjälp, det är då lätt hänt att du tappar soffan och den går sönder under fallet. Ska du flytta hemifrån har du ofta inte många saker än, och då kan du fråga vänner och familj om hjälp med din flytt. I detta fall kan du hyra en släpkärra på närmaste mack. Problemet kan då vara att du måste hitta någon som har en bil med dragkrok. Finns ingen sådan tillgänglig, har dessa mackar även bussar i olika storlekar att hyra för en billig penning.

Vilken hjälp behöver du?

Så fort du fått veta att du ska flytta är det bra om du tar dig en snabb funderare på vad du behöver ha för hjälp. Är du säker på att det är en flyttfirma du behöver, kolla då upp fortast möjligt vad en flyttfirma vill ha betalt och räkna sedan ut vad som passar din plånbok. Räkna inte med att du kan boka en flyttfirma med några dagars varsel, nej, de har fullt upp att göra och väntetiderna kan vara långa. Så har du redan ett stort boende med många, tunga möbler och kanske också ett piano, är det bäst att du vänder dig fortast möjligt till en flyttfirma som har personal med full kompetens, som ofta jobbat i många år och vet hur möbler med mera ska bäras och paketeras.

Hjälp av en flyttfirma

Som sagt har du många möbler och saker, är det alltid bäst att anlita en kompetent flyttfirma. Har du någon vän eller arbetskamrat som nyligen har flyttat och som kan rekommendera en bra flyttfirma, kan du kontakta dem. Om inte då bör du så fort du vet när du ska flytta börja leta efter en lämplig flyttfirma. Börja med att googla på nätet, när du hittat några lämpliga firmor kontaktar du dem och ber om en offert. När du fått offerterna på din mejl, läser du noga igenom dem, och glöm inte att kolla så att firmans organisationsnummer finns med.Kolla också efter så att betalningen verkar rimlig, inte för låg eller för hög, och absolut inte att de vill ha kontanter, då känns det inte seriöst. När du hittat en firma som verkar passa dig och ditt möblemang, ringer du dem och ställer alla frågor du har och bestämmer dag och tid. Personen som sköter om flyttningar vet ofta hur stor lastbil som behövs för dina saker och hur många flyttgubbar som ska hjälpa dig. Lycka till med flyttningen och ditt nya boende.