Fördelar och nackdelar med hemstädning

Posted by on


Står du i valet och kvalet huruvida du ska anlita hemstädning eller inte? Då är du inte ensam. Idag är det många som vill ha hjälp med städningen i det privata hemmet, just för att slippa bråka om städningen eller för att få mer tid över till annat. Det finns många fördelar med att boka hemstädning och det är främst dessa du kommer att få höra om – speciellt om du besöker en städfirmas hemsida.

Även om det finns många fördelar finns det också nackdelar. Nackdelar behöver inte innebära att hemstädning är något dåligt, men det kan vara sämre sidor av myntet som gör att professionell städning med flyttstäda malmö helt enkelt inte lämpar sig för dig och din livsstil. Här kommer vi att titta på alla de fördelar som städtjänsten har, men vi ska också titta på nackdelarna.

Fördelar med hemstädning
Idag väljer alltfler att boka hemstädning för att göra livspusslet lite enklare. För de allra flesta är det en mycket positiv upplevelse – så positiv att de väljer städning på en återkommande basis.

• Du får mer tid över till annat och kan fokusera på sådant som du tycker är viktigare/roligare.
• Städningen i hemmet utförs av en person som har en utbildning inom städning och som vet vikten av att använda rätt typ av rengöringsmedel till rätt yta.
• Du behöver inte vara hemma vid städtillfället, utan kan få hemmet städat under tiden du befinner dig på arbetet, gymmet eller hemma hos kompisar.
• Det är lätt att slarva igenom städningen för att få den avklarad och hinna med annat. En städfirma är där enbart för att städa och kommer således göra ett bra och grundligt arbete.
• Du har möjlighet att använda RUT-avdrag för att sänka kostnaderna med 50 %, förutsatt att städningen sker i din privata bostad.
Nackdelar
Med det sagt finns det också nackdelar som kan vara bra att veta om. Som tidigare nämnt är hemstädning inte något som passar alla, just eftersom städfirmans villkor kan skilja sig från dina personliga preferenser.

• Det är inte säker att du får just den dag eller tid som du önskar. Många städfirmor är t.ex. fullbokade på fredagar, eftersom många vill ha städning inför helgen.
• Även om du använder RUT-avdrag kan städning kosta en hel del. Ju större bostad du har, desto mer yta ska städas och desto högre blir priset.
• Många städfirmor lovar samma personal vid varje städning, men det är inte alltid de kan leva upp till detta. Sjukdom, semester, föräldraledighet och hög personalomsättning kan innebära många vikarier.
• Det är inte alla som känner sig bekväma med att släppa in en okänd person i sitt hem. Ska du anlita en städfirma är det viktigt att du känner trygghet och får en bra kommunikation redan från start.