Så hittar du en seriös flyttfirma

Posted by on


Att hitta en flyttfirma i Sverige är inte svårt. Sanningen är att du inte behöver leta det allra minsta. Om du däremot vill ha en riktigt professionell och seriös flyttfirma behöver du dock lägga ner lite mer tid på efterforskning. Bara för att det är lätt att hitta ett flyttföretag innebär det inte per automatik att de kommer vara bra.

Putsa fönster

En seriös flyttfirma är en flyttfirma som erbjuder dig utbildad personal, kunniga arbetsledare med många år i branschen, godkända och trygga transportbilar, samt bra försäkringar och RUT-avdrag. Flyttfirman ska även ha ett stort fokus på kundvård och kunna visa upp recensioner och omdömen från glada och nöjda kunder och till ett bar pris – Pris flyttfirma stockholm.

Snabbaste sättet att hitta en proffsig flyttfirma
Vi rekommenderar att du alltid jämför flyttfirmor innan du väljer. Genom en jämförelse kan du få information om det absolut mesta. Du kan även använda dig av företagssidor på nätet för att få koll på vilka yrkesbevis och försäkringar ett företag har.

Här nedan har vi listat några punkter som är A och O om du vill ha ett företag som du verkligen kan lita på och där du inte behöver oroa dig för att dina saker ska försvinna eller gå sönder.

Försäkring – Alla seriösa flyttfirmor har en försäkring som skyddar både dig, ditt hem, personalen och alla dina föremål. Ju fler försäkringar, desto bättre, men i de flesta fall räcker det bra med en ansvarsförsäkring.

F-skatt – Det finns flera orsaker till varför en seriös flyttfirma alltid kommer vara registrerad för F-skatt. F-skatt visar att flyttfirman är ett seriöst och registrerat företag. Det gör det också möjligt för privatpersoner att använda RUT-avdraget och sänka sina kostnader. Ytterligare en orsak till att bara välja flyttfirmor med F-skatt är för att du själv ska slippa extra avgifter.

Utbildning och kompetens – I offertförfrågan kommer du antagligen inte se vilken utbildning och erfarenhet en flyttfirma har. Vill du ta reda på detta är det således bättre att kontakta företaget innan du gör en bokning. Fråga om de har yrkesbevis och om bilarna är godkända för verksamheten. Kontrollera även hur företaget arbetar med säkerhet och ergonomi.

Prissättning – En flyttfirma kommer att kosta dig pengar, men om priset är ovanligt lågt (eller ovanligt högt för den delen) bör du dra öronen åt dig. En seriös flyttfirma har marknadsmässiga priser. Kom ihåg att priset kan vara en indikation på vilken typ av service och kvalitet du kommer att få. Att välja det allra billigaste är således inte alltid det bästa.

Bra recensioner – En seriös och professionell flyttfirma har goda recensioner och omdömen från tidigare kunder. Alla omdömen behöver naturligtvis inte vara bra, eftersom det alltid finns kunder som kommer vara missnöjda eller situationer som går fel. Dock är det viktigt att majoriteten är positiva.